perjantai 4. tammikuuta 2013

Ranteenlämmittimet kera pallojen

Halusin tehdä uudeksi vuodeksi värikkäät ranteenlämmittimet ja muistelin joskus nähneeni jossain eri värein virkkauksen sekaan virkattuja palloja, joista tuli jollain kaukaisella tavalla mieleen raketit :D. Noh ei kun ohjetta etsimään ja sehän löytyi Virkkaajan vinkit kirjasta, vieläpä kannesta, niin ettei ollut vaikeaa löytää :D.


Ranteenlämmittimien ohje on omasta päästäni, noiden pallojen ohje on siis katsottu tuosta kirjasta. Minulla ei ole mitään hajua mitä lankoja käytin, koska kaikki ovat jämälankoja.

Neuloin alun oikeinnurin joustinneuleen 2,5 puikoilla 40 silmukalla, sitä on noin 15 kierrosta. Sitten siirryin käyttämään virkkuukoukkua nro 3, koska virkaten käsialani on huomattavasti tiukempi, eikä virkkaus muutenkaan jousta yhtä hyvin kuin neulos. Lisäsin kaksi silmukkaan joka toisella kierroksella, kunnes silmukoita oli 58. Sitten tein peukun aukon, niin että jätin osan silmukoista virkkaamatta (oman peukalonmitan mukaan) ja jatkoin osalla eteenpäinvirkkaamista. Omassa kädessä 16 silmukkaa oli sopiva koko peukulle. Palloja lisäsin joka viidennelle kierrokselle neljän silmukan välein.

Vielä lähikuva palloista


TsiSanna3 kommenttia:

  1. Tosi kivannäköiset! Oliko noita palloja vaikea tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut. Niissä otetaan langankierto koukulle ja tehdään kiinteä silmukka olikohan 7 kertaa ja sitten vedetään lanka kaikkien koukulle muodostuneiden silmukoiden läpi. Haittapuoli tietty tossa eri värien käytössä se, että tuli paljon pääteltävää!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...