lauantai 5. tammikuuta 2013

Omenamacaron-leivokset

Macaronit, nuo mantelisokerimunapalleroiset, jostain syystä ne kiehtovat minua, vaikka maullisesti eivät olekaan lempiherkkuani. Ehkä se on söpö ulkonäkö tai monet makumahdollisuudet tai sitten vaan niiden edustama haaste :D.

Kerran aikaisemmin olen näitä tehnyt ja silloin sujui vissiin aloittelijan tuurilla ihan helposti. Silloin tein ihan jollain perusohjeella ja laitoin lemoncurdia väliin. Tällä kertaa näitä omppumacaroneja tehdessä eka satsi lähti roskiin... No aina ei voi onnistua! Toka satsi onnistui kuitenkin aika kivasti.

Uunista tulleet macaronitOhje on Macaron leivokset kirjasta, jossa on aika mukavasti eri variaatioita sekä helpot ja selkeät ohjeet.

Macaronit siis koostuvat munasta, sokerista ja mantelijauhoista ja halutuista makuaineita. Täytteeksi voi laittaa about mitä vaan mitä keksii. Näissä omppumacaroneissa on täytteenä pehmeäksi keitettyä omppua, jossa on tilkka vettä ja vähän sokeria. Yksinkertaista, mutta toimivaa. Joskin seuraavaksi kyllä kokeilen jotain suklaisempaa...koska noh suklaa on vaan parhautta :D.

Tässä vielä täytetyt macaronit


Tsi"omena on pyöreä"Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...