tiistai 2. syyskuuta 2014

Smocking stitch villasukat

Tytön sukkien jälkeen piti tietysti tehdä pojallekin sukat ja tällä kertaa pääsinkin kokeilemaan ihan uutta tekniikka, eli tuota otsikossa mainittua smockingia. Linkin takaa löytyy todella selkeä helppo ohje tuohon smocking stitchiin, jos vaan englantia ymmärtää. Tekniikka on taas niitä just sopivan helppoja ja kivoja, joita voi tehdä telkkaria katsellessa, muttei tylsä kuitenkaan :). Tuo smocking on siis neulonnassa lyhykäisyydessään sellainen joustotekniikka, jossa kerätään silmukat kasaan neulomalla lanka niiden ympäri.


Pojan sukat on neulottu nro 3.0 puikoilla Novitan Wool langasta. Ohje on ihan perusvillasukan ohje, paitsi tuo smocking tuossa varressa.

Tässä vähän lähikuvaa tuosta varresta, jossa smockingia käytin

Kuvaussessio oli hieman haastava, koska poika ei halunnut pysyä paikallaan ja karvakuonommekin tuli haistelemaan uusia sukkia...


Nyt tarttisi jostain saada lisää tunteja vuorokauteen, että ehtisi tekemään kaikki käsityöt joita on mielessä! Tuntuu, että nyt voisi neuloa vaikka ja mitä. Yksi tilaustyökin pitäisi ottaa työn alle, kunhan ehdin lankakauppaan. Juuri nyt tuntuu vähän siltä, että työt häiritsevät harrastusta :D.


Sukkaterkuin TsiSanna

7 kommenttia:

  1. Onpas nätit sukat, kivan näköinen tuo smocking-neulepinta! Muutama lisätunti vuorokauteen olis kyllä kiva juttu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! Mutta täytyy tyytyä siihen mitä on. Kiitos kehuista :).

      Poista
  2. Kylläpä on komiat sukanvarret,ja sinivalkoinen kokonaisuus on kaunis . Pitääkin pistää poika kääntämään miulle tuon ohjeen, kun oma kileitaito on vähän ruosteessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Kärjen väri on itseasiassa vaaleanvihreä, näyttää kyllä ihan valkoiselta kuvissa :D. Ohjeessa on mielestäni tosi hyvät kuvat, joten aika pitkälle ymmärtää ihan niitä katsomallakin että mistä on kyse.

      Poista
  3. Kivat. Laitetaanko johonkin aloite, että saatais vuorokauteen 48 tuntia?

    VastaaPoista
  4. Onpa hauska tuo varren kuvio. Täytyiskin yrittää koklata sitä jossain vaiheessa. Mä laitan nimen siihen 48h/vrk-addressiin :-)

    VastaaPoista
  5. Ei muuta kun adressin tekoon :D.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...