maanantai 25. elokuuta 2014

Valepalmikkovillasukat

Syksy se vaan lähestyy ja sitä myötä alkaa taas neulominen maistua minulle. Jokin aika sitten kaupassa ollessa kävin ihan vain vilkaisemassa lankahyllyä ja olisin päässyt poiskin ilman ostoksia, jollei tyttö olisi huomannut omasta mielestään ihanaa lankaa, josta ehdottomasti halusi villasukat itselleen :). Ja noh, ei se lanka nyt kamalan ruma minunkaan mielestäni ollut, joten ostoskoriinhan tuo sitten päätyi. Muutenkin oli tarkoitus tehdä lapsille villasukat kun viime vuotiset ovat taas pieniksi jääneet, joten sikäli hyvä että löytyi lanka johon tyttö tykästyi.

En jaksa neuloa ihan pelkkää sileää neulosta, koska se käy tylsäksi. Mutten kuitenkaan halunnut tehdä sellaisiakaan sukkia, joissa joudun ihan koko ajan tuijottamaan ohjetta. Niinpä valitsin kuvioksi valepalmikon, joka on juuri sopivan simppeli, jotta samaan aikaan voi tuijotella telkkaria, mutta tarpeeksi kiinnostava, että jaksan sitä neuloa :). 


Kuvio ja lanka yhdistelmä on mielestä aika karkki ja kivan tyttömäinen :). Lankahan on siis Nalle taika lankaa, josta ei tule varsinaisia raitoja, mutta värikkyyttä kuitenkin ilman langanvaihtoja :).

Sukat ovat koon 28 jalkaan ja aloitin ne luomalla 50 silmukkaa, koska tarvitsin viidellä jaollisen luvun. Neljälle puikollehan tuo ei ihan tasaisesti jakaudu, mutta eipä tuo niin haittaa. Sukan pohjaan en tehnyt valepalmikkoa, vaan se on ihan sileää neulosta. Sukat suuhun virkkasin vielä simpukoita, koska ne sopivat mielestäni hyvin yhteen tuon valepalmikon kanssa. Sukat on neulottu nro 3.0 puikoilla ja simpukat virkattu nro 2.0 virkkuukoukulla.


Nyt on puikoilla pojan sukat ja sitten on mielessä pari muutakin neuletta, saa nähdä mitä kaikkea jaksaa ja ehtii taas tehdä :).  

Sukkaterkuin TsiSanna

8 kommenttia:

  1. Tosi kivat! Tuollaista pitääkin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo valepalmikko on mielestäni tosi kiva, kun on niin helppo, mutta kuitenkin mielekkäämpi kuin pelkkä sileä :). Ja nättikin on :).

      Poista
  2. Oi tosi kivat! Tykkään noista sukansuista ihan sikana!

    VastaaPoista
  3. Kauniit sukat ja minäkin tykkää noista varren suista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :). Kiva kuulla :). Kommenteista tulee aina niin hyvä mieli :):

      Poista
  4. Kauniit sukat ja tuo valepalmikko-malli näyttää niin kivalta! Houkuttaisi kyllä kokeilla :)

    VastaaPoista
  5. Ihanat nämä sukat :) Ja en tiennytkään, että Nalle Taika-langasta on noinkin hempeä vaihtoehto :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...