maanantai 13. tammikuuta 2014

Virkattu palatoppi

Tämän työn kanssa tuli päästeltyä muutama ärräpää kun ei ihan mennyt putkeen... Tein siis tytölleni virkatun topin, joka koostuu ympyröistä ja ympyränosista. Suunnittelin toppia sitä mukaan kun tein ja sovittelin aina välillä neidin päälle, että tuli edes joten kuten istuva. Paljon siis purin ja tein uudelleen, mutta ehkäpä se oli sen arvoista :).

 
Aloitin työn vasemman kyljen kokonaisesta ympyrästä ja kaikki muu on sitten mietitty sen pohjalta. Virkkasin ison ympyrän 4 koukulla ja muuten toppi on virkattu 3 koukulla. Halusin topista kevyen ja ilmavan, joten käytin isoa koukkua ja ohutta lankaa, aika hyvin tämä toimikin, eikä toppi tunnu liian painavalta. Kaula-aukko olisi saanut olla hieman pienempi, mutta menee se noinkin :).


Olkapäähän lisäsin tähtiä koristeeksi

Pohdin, että voisin tehdä itselleni liivin samalla idealla, tekisi vain kaksi ympyrää kuten tuossa topissa oikealla puolella on nyt yksi ja ompelisi pallot selästä yhteen. Toki selkään pitäisi varmasti myös tehdä jotain lisähärpäkettä, mutta luulen, että tulisi aika kiva. Tai voisi siitä tehdä hihallisenkin. En vaan yleensä tee itselleni mitään vaatteita, kun ne on poikkeuksetta jääneet kuitenkin käyttämättä. Pitää vielä muhitella ideaa. Toinen ongelma on kyllä se, että yritän olla ostamatta uusia lankoja ja käyttää jämiä, niin en tiedä onko tarpeeksi sopivia lankoja joista tehdä.
 
Tämä oli siis todellista vapaavirkkausta ja aika hauskaa puuhaa kun suunnitteli ihan samaa aikaa kun teki. Mutta oli siinä sitten sovittamista ja purkamistakin sen edestä :D.
 
Just kun tuli kunnon talvi, niin minä olen tällaisissa kesäisissä tunnelmissa toppeineni :D.
 
Talvisin terkuin TsiSanna

9 kommenttia:

 1. On kyllä valtavan hieno toppi :)

  VastaaPoista
 2. Hieno toppi! :) Onneksi kesä tulee taas talven ja kevään jälkeen ;)

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis toppi ja hauskalla tavalla toteutettu.

  VastaaPoista
 4. Onpas hauskan mallinen toppi ja niin ihanat värit, varmasti pikkutytön mieleen:)

  VastaaPoista
 5. Kiitos :). Tyttö innostui eniten noista tähdistä. Ennen niitä kommentti kuului "Äiti! Tässä on vaan vähän pinkkiä" :D. Mutta ilmeisesti vaaleanpunaiset tähdet korvasivat pinkin puutetta.

  VastaaPoista
 6. Ei haittaa vaikka olet ollut kesä tunnelmissä, ihana toppi. Minukin nuorin tyttäreni 15v haluaa topin mutta kun en osaa virkata pitää tehdä neulomalla ja ihana varmasti ei onnistu omasta päästä vaan katsoin jo mallin valmiiksi. Onneksi kesään on vielä aikaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neulomallakin saa varmasti kivan :). Mun on jo pitkään tehnyt mieli neuloa tai virkata myös mekko neidille, mutta saa nähdä saanko ikinä aikaiseksi :D.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...