sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Kuutiopalapeli valokuvilla

Osallistuin facebookin käsityöblogit-ryhmän joulukalenteriin ja minulle arpoutui tämä päivä. 

Olen jo pidempään miettinyt, että tekisin lapsille joululahjaksi muistipelin omilla valokuvilla. Olin jo sellaista jossain vaiheessa ihan vaan tilaamassa, mutta sitten tulin toisiin ajatuksiin. Poikani on ollut koko syksyn todella innostunut palapeleistä, joten ajattelin että sellainen olisi hauska tehdä. En kuitenkaan halunnut vaan sellaista perinteistä palapeliä, vaan päätin tehdä kuutiopalapelin.

Triinulle sitten mainitsin aiheesta ja valittelin, etten tiedä mistä löytäisin sopivia puukuutioita, joihin liimata kuvat. No kuinka ollakaan Triinu oli juuri ostanut LILD:stä halpoja puurakennuspalikoita ja siellä sattui olemaan eniten juuri kuutioita. Ja koska minulla on maailman paras sisko, niin Triinu antoi minulla 12 puupalikkaa. 

Valitsin molemmista muksuista kaksi kuvaa ja isästä ja pojasta yhden ja äidistä ja tytöstä yhden :). En nyt ihan kaikkia tähän laita kuitenkaan. Valitsin sellaisia kuvia, joista minulle itselleni tulee hyvä mieli ja uskon, että lapsistakin on hauska muistella noita reissuja missä kuvat on otettu :).

Tytär ja äiti Kreetalla

Poitsu viime kesänä uima-altaalla Kreetalla

Tyttö Pepin hevosen selässä Junibackenissa

Poitsu Junibackenissa

Tämä kuutiopalapeli oli aika simppeli tehdä, mutta vei jonkin verran aikaa, koska decoupage-lakan piti aina kuivua ennen kuin seuraavan puolen pystyi lakkaamaan ja liimaamaan kuvan. 

Tarvitaan siis:
- sakset
- decoupage-lakkaa
- viivotin
- kynä
- 12 puu kuutiota
- 6 valokuvaa

Ihan alkuun mittasin kuinka iso kuva kuutioihin mahtuu ja sitten leikkasin valokuvat oikean kokoisiksi. Tähän jälkeen mittasin viivottimella jokaisen valokuvan 12 osaan, piirsin viivat ja leikkasin niitä pitkin. Minun puukuutioni ovat 2,5*2,5 cm leveitä ja korkeita ja havaitsin, että parhaan tuloksen sai kun valokuvanosa oli 2,4*2,4 cm eli hieman pienempi kuin itse kuution pinta-ala. 

Liimasin kuvat decoupage-lakalla kiinni ja lakkasin sitten vielä niiden päältä. Kun kaikki kuvat olivat kiinni jokaisella kuution sivulla, lakkasin vielä koko kuution kertalleen. Tämäkin piti tietysti tehdä osissa, jotta lakka ehti kuivua :).

Kuutioista olisi varmasti saanut siistimpiäkin, jos olisi heti tajunnut tehdä kuvista hieman kuution pinta-alaa pienempiä. Mutta olen ihan tyytyväinen näihin silti.

Tämä kyseinen kuutiopalapeli menee lapsilleni tosiaan joululahjaksi, mutta uskon, että tämä olisi ihan hauska lahja vaikka isovanhemmille tai puolisollekin. Itse ainakin mietin, että voisin ottaa tällaisen töihin ja kääntää näkyviin aina sen kuvan mitä milloinkin tekee mieli katsella :).

Joulukalenteriterkuin TsiSanna


4 kommenttia:

  1. Ai Lidlistä saa peruskuutioita? Hyvä tietää, metsästin kerran joka paikasta ja tilasin lopulta Englannista kun en täältä löytänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on sellaisia rakennuspalikkapurkkeja, mitä Lidl myy. Niissä on siis muitakin paloja kuin kuutioita. Ja Lidl:n tapaanhan niitä on myynnissä vaan silloin tällöin.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...