tiistai 10. syyskuuta 2013

Omenatoffeet

Oltiin miehen kanssa ystäväpariskunnan tupareissa, joihin ei saanut vielä mitään tavaralahjoja. Halusin kuitenkin jotenkin muistaa juuri muuttaneita ja olin joka tapauksessa päättänyt, että leivon heidän koiralleen keksejä, niinpä ajattelin että teen karkkeja pariskunnalle. 

Päädyin tekemään omenatoffeeta ja siitä tuli aika hyvää kun pikkasen kuormasta maistoin.


Ohjetta pukkaa:

1 dl omenasosetta (itse ostin kaupasta, mutta omatekemä ois varmaan vielä parempi)
1,5 dl kermaa
2,5 dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vaaleasiirappia
1 tl kanelia

Sekoita kaikki aineksen paksupohjaisessa kattilassa. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 35 min. Tässä kohtaa voi tehdä ns. kuulatestin, eli pudottaa pisaran seosta kylmään veteen ja jos pisarasta muodostuu kuula on seos valmis.

Kun seos on valmis, läväytä se leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja annan olla jääkaapissa yön yli. Varmaan nopeamminkin jähmettyy, mutta itse pidin yön yli. Leikkaa sitten toffee paloiksi ja kääräise palat leivinpaperiin tai sellofaaniin.

Kivan helppo resepti, vaikka jonkin aikaa joutuu tietty hellaan ääressä roikkumaan. Itse luin samalla kirjaa, joten aika meni hujauksessa :).

Tervetuloa muuten uudet lukijat! Kivaa, että jo noin moni on löytänyt blogimme :).

Herkkuterkuin TsiSanna

11 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta! Täytyypä pistää korvantaakse, jos vaikka joku joulupaketissa saisi tänä vuonna omenatoffeeta... =)

    VastaaPoista
  2. Olivat kyllä herkullisia ja mietin kanssa, että aika jouluisia. Vielä joulusempia varmaan tulis jos lisäis perinteisiä piparkakkumausteita sekaan :). Jos taas ei halua tehdä omenaisia näistä, niin ton omenasoseenhan voi vaihtaa mihin vaan hedelmä/marjasoseeseen :).

    VastaaPoista
  3. Oi, näyttää hyvältä *_______*

    PS. SAIN MUFFINSSIPUSSUKAN TÄNÄÄN! Kiitos paljon! On aivan älyttömän söpö *-* <3

    VastaaPoista
  4. Eipä kestä, hyvä että tuli perille :)

    VastaaPoista
  5. Oi nams! Itsellekin tuli tässä heti mieleen, että ehkäpä näitä päätyy jollekin jouluna pakettiin... Ja tekijälle kenties muutama suuhunkin. :)

    VastaaPoista
  6. Pakko kokeilla, kiitos ohjeesta, vaikuttaa kyllin helpolta minunkin toteuttaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, olivat ihan helppoja tehdä :). Itse pohdin josko näitä antaisi tarhantädeille joululahjoiksi :).

      Poista
  7. Kuullosti niin helpolta, että päätin kans kokeilla. En tiä mikä meni vikaan, mut taisin kärväyttää seoksen 20min kohdalla... vaikka sekoittelinkin kokoajan. Ehkä mun seokseni porisi sittenkin liian lujaa, vaikka pienensinkin levyä reippaasti? Kovaakin tosta tuli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh :(. Lämpö on tosiaan voinut olla liian kova, enpä oikein muutakaan keksi. Tästä ei pitäisi tulla kovaa, joten pieleen on tosiaan mennyt. Olihan kattila paksupohjainen?

      Poista
  8. Ei ollut nyt paksupohjaista kattilaa saatavilla. Onkohan sillä merkittäväkin ero valmistuksessa? Mikähän siitä toffeesta tekee pehmeää? Ajattelin vaan kun lapsena tehtiin usein paistinpannulla toffeeta makeannälkään ja siitä tuli aina kivikovaa. Paitsi kerran vahingossa saatiin aikaseks sellasta ihanan mureeta toffeeta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paksupohjainen kattilahan auttaa siihen, ettei toffee pala pohjaan. Ei tuosta sellaista murenevaakaan tule, sellaista venyvää pehmeähköä. Tietty suoraan jääkaapista kun ottaa niin on aika kovaa, mutta pehmenee nopeasti huoneenlämmössä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...