torstai 12. syyskuuta 2013

Korvispupu

Toissapostauksessa esittelin tekemäni pienen pupusen ja mainitsin, että haluan tehdä itselleni samanlaiset ja käyttötarkoituskin on jo valmiina. Tässäpä hän siis on, Korvispupu:


Korvispupun funktio on pitää mun korviksia yöt :). Ja miksikö, no siksi kun meidän yöpöydät on vähän oudot ja niissä on rakoja rutkasti. Korvikset siis tuppaa aina tippumaan niistä raoista. Vaan ei enää, kun Korvispupu pitää ne paikoillaan odottamassa aamua :).

Mietin, että jos askartelen tai ostan esim. joululahjaksi korvikset jollekulle, niin voisin laittaa matkaan myös korvispupun :). Tällaisen tekee yhdessä illassa, eikä lankaakaan mene kovin paljoa. Pupu on virkattu 1,5 koukulla virkkauslangasta.

Tässä vielä pupun etu- ja takapuolet:


Korvispupun ohje:

Vartalo (2 kpl):

Virkkaa 6 ketjusilmukkaa (kjs).

1. kierros: aloita toisesta silmukasta ja virkkaa 5 kiinteää silmukkaa (ks). Virkkaa 1 kjs ja käännä työ
2. kierros: virkkaa 2 ks yhteen silmukkaan, virkkaa 3 ks, virkkaa 2 ks yhteen silmukkaan (yht. 7 ks). Virkkaa 1 kjs ja käännä työ
3. kierros: virkkaa 7 ks. Virkkaa 1 kjs ja käännä työ
4. kierros: virkkaa 2 ks yhteen silmukkaan, virkkaa 5 ks, virkkaa 2 ks yhteen silmukkaan (yht. 9 ks). Virkkaa 1 kjs ja käännä työ
5.-8. kierros: virkkaa 9 ks.
9. kierros: virkkaa 3 ks yhteen, virkkaa 3 ks, virkkaa 3 ks yhteen (yht. 5ks). Virkkaa 1 kjs ja käännä työ
10. kierros: virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 1 ks, virkkaa 2 ks yhteen (yht. 3 ks). Virkkaa 1 kjs ja käännä työ
11. kierros: virkkaa 3 ks
12. kierros: virkkaa 2 ks yhteen silmukkaan, virkkaa 1 ks, virkkaa 2 ks yhteen silmukkaan (yht. 5 ks). Virkkaa 1 kjs ja käännä työ
13.-16. kierros: virkkaa 5 ks
17. kierros: virkkaa 2 ks yhteen, virkkaa 1 ks, virkkaa 2 ks yhteen (yht. 3 ks). Virkkaa 2 kjs ja käännä työ
18. kierros: virkkaa pylväs ensimmäiseen silmukkaan, virkkaa 2 kjs, virkkaa piilosilmukka (ps) myös ensimmäiseen silmukkaan. Virkkaa ps seuraaviin kahteen silmukkaan. Virkkaa rivin viimeiseen silmukkaan 2 kjs, pylväs, 2 kjs ja ps. Pupun jalat on nyt tehty. Älä katkaise lankaa!

Seuraavaksi virkkaa pupun korvat erivärisellä langalla etupuolelle ja samanvärisellä takapuolelle. Virkkaa kiinni pupuun 10 kjs. Käännä työ ja virkkaa aloittaen kolmannesta silmukasta 6 puolipylvästi ja 2 ks, kiinnitä pupuun ps:llä.

Virkkaa sitten pupun ympäri jatkaen samasta kohtaa kuin mihin jalat jäivät, niin että teet kädet sopiviin kohtiin samalla tapaa kuin jalat. 

Häntä:

Aloita virkkaamaan niin, että lankaa jää hieman yli hännän täytteeksi. Virkkaa 2 kjs. 

1. Kierros: virkkaa ensimmäiseen silmukkaan 6 ks
2. Kierros: virkkaa 1 ks, virkkaa 2 ks samaan silmukkaan (x 3, yht 9ks)
3. kierros: virkkaa 9 ks, sulje piilosilmukalla.

Ompele hännän suu kiinni ja ompele se pupun takapuoleen. Ompele pupun etupuoleen nenä ja mahd. silmät. Jos liimaat silmät voit tehdä sen myös ommeltuasi pupun etu- ja takapuolen yhteen. 

Ompele etu- ja takapuoli yhteen ja valmista tuli :). Minä ompelin tämän ihan niin, että pupun nurjanpuolet olivat vastakkain, näin pieni työ olisi ollut haastavaa kääntää jälkikäteen.

Ohjeellisin terkuin pitkästä aikaa TsiSanna13 kommenttia:

 1. Mä voisin tehdä tuollasen korvispupun pitämään mun korviksia kun käyn saunassa, jos se sit muistuttais mua saunan jälkeen laittamaan korvikset takasin. mulla on monet korvikset, jotka ei kestä saunaa ja nytkin oon ollu varmaan pari kuukautta ilman korviksia kun oon ottanu ne saunaan pois. Luottokorvikset tarttui viime syksynä takinkaulukseen ja toisesta meni tausta hukkaan. Sen jälkeen oon ollu vähän hukassa korvisteni kanssa.

  VastaaPoista
 2. Ihana idea!!!! Ja hei, olipas ihana huomata, että joku oli kaivannut minua pitkän tauon aikana!!!! <3 Nyt alankin tutkailemaan, mitä kaikkea muuta ihanaa olette kesän aikana saaneetkaan aikaiseksi!!!

  VastaaPoista
 3. Korvispupu, ihana idea! Ja mahtuuhan siihen useampikin pari säilöön :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille :). Ja kyllä tohon tosiaan useampikin korvis mahtuisi, jos vaikka reissulle haluisi ottaa mukaan ja pitää korvikset tallessa :).

  VastaaPoista
 5. Moikka! Teetkö tilauksesta näitä virkattuja hahmoja? Eli pystyisikö sulta tilaamalla ostamaan jonkun hahmon? :) kaverini saa joulukuussa vauvan ja haluaisin hänelle rattaisiin sellaisen ruskean virkatun nallen, nii paljonko sellainen maksaisi? :) t. Jenna

  VastaaPoista
 6. Ei vitsit miten söpö idea! Ja kiito kovasti ohjeesta, tässäpä tosiaan hyvä lahjaidea :) Mahtavaa!

  VastaaPoista
 7. @anonyymi: teen tilauksesta hahmoja (ja muutakin), laitatko minulle s-postia osoitteeseen sannajeriksson@gmail.com, niin voin laittaa lisää infoa :)

  VastaaPoista
 8. Mielettömän söpö! Jäin lukijaksi ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...