torstai 18. heinäkuuta 2013

Silmukan ytimestä haaste: neulegraffiti

Ensinnäkin kiitoksen pipon ytimeen ja silmukan saalistajalle jälleen kerran inspiraation antamisesta. Ilman tätä haastetta olisin tuskin koskaan tehnyt neulegraffitia. Harkitsin pitkään myös tähän haasteeseen osallistumista. En ole kovin perehtynyt neulegraffiteihin, enkä tiedä on niiden tekemisessä jotain sääntöjä, mutta tässä minun katukuvaa sotkeva räpellykseni:


Halusin tehdä jotain suhteellisen yksinkertaista ja jostain luin, että tarkoitus on somistaa katukuvaa näillä. Itse halusin kuitenkin ennemminkin saada jotain sanotuksi graffitillani ja halusin siihen ehdottomasti jonkin tekstin. Melko pian tulin siihen tulokseen, että haluan sanoman olevan positiivinen, mietinnässä oli "be kind", "smile" ja myös mottoni "eat, sleep, crochet". Viimeinen oli kuitenkin liian pitkä ja päädyin myös käyttämään suomenkieltä, koska olin päättänyt asetella tekeleeni ala-asteen ja vanhustentalon lähettyville ja arvelin että noissa kohteissa suomenkieli ymmärrettäisiin paremmin. Päädyin siis "HYMYÄ" sanaan, koska toivon että edes jonkun huulille tulee hymy kun graffitin näkee. 

Tässä kokonaiskuva tekeleestä ja ympäristöstä:


Ensin meinasin, että olisin virkannut graffitin, mutta päädyinkin sitten onteloneuleeseen ja se olikin ihan hyvä ratkaisu, koska työstä tuli mukavan napakka. Koko työn ympäri virkkasin vielä simpukoita. Sikäli työ onnistui hyvin, että en jaksanut etukäteen suunnitella noita kirjaimia vaan samalla kun neuloin funtsin, että mikä olisi hyvä :D. 

Täytyy sanoa, että kun lähdin iltasella koirien kanssa lenkille työ ja kamera kourassa, niin sydän pamppaili kyllä tuhatta ja sataa. Tunsin oloni suorastaan rikolliseksi, kun tuota kiinnittelin paikalleen. Juuri ennen kuin kiinnitin työn mietin, että en enää ikinä tee toista graffitia. MUTTA kun työ oli paikallaan ja olin ottanut kuvat jotain ihmeellistä tapahtui ja meikäläiselle tuli tosi hyvä fiilis. Ainakin työ toi omille huulille hymyä :). Nyt kun olen parina iltana kävellyt graffitin ohi, niin joka kerta on hymyilyttänyt jo kun kaukaa olen neuleen nähnyt :). Eli ehkä sittenkin joskus hamassa tulevaisuudessa teen vielä toisenkin, jos sattuu sopiva idea kohdalle. 

Muuten meikäläinen onkin sitten käsityökriisissä. Ideoita ei pukkaa! Ei oikein ole inspiroinut mikään :(. Edes ikuisuusprojekti ei etene. Hirmuinen hinku olisi tehdä jotain tee se itse -projektia, mutta aivoni eivät halua antaa minulle ideoita! Ärsyttävää! Hinku olisi tuunata tai askarrella jotain, ei niinkään neuloa tai virkata.Toivotaan, että kun asiasta valitan ääneen, niin ensi yönä nään unia vain tsi-projekti-ideoista :D.

Yllämainitusta syystä en myöskään ole vielä aloittanut anna hyvän kiertää haasteen töitä. En kerta kaikkiaan keksi mitä tekisin. Muutamia toiveita tulikin, mutta niitäkin vielä pyörittelen päässäni. En halua tehdä sutta ja sekundaa, joten valitettavasti joudutte vielä odottelemaan! 

Epätoivoisin terkuin tällä kertaa ei niin TsiSanna  


7 kommenttia:

 1. Voi miten hauska:) tuollaisia lisää

  VastaaPoista
 2. Hirmu hieno! Kiitos kun osallistuit! :) Ja mukava kuulla että saatiin siulle inspis aikaiseksi ;)

  VastaaPoista
 3. Oi miten hieno! :) Kyllä tuo varmasti ilahduttaa ohikulkijoita :) Kiitos minunkin puolesta, kun osallistuit ja tervetuloa elokuussa taas kurkistelemaan uutta haastetta :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos. Hyvin oli myös kestänyt tämän päivän sateet :).

  VastaaPoista
 5. HAUSKA!!!
  Takuulla hymy nousee huulille!

  VastaaPoista
 6. Moikka! Jos haluut hyviä ideoita, nii pinterest sivustolta löytyy aivan ällistyttäviä tee-se-itse juttuja :) itse kirjauduin sinne ja aivot on jo inspiraatioähkyssä kun olen selaillut sivuja :D sulla on kiva blogi ja oon sivua seuraillu jo muutaman kuukauden. Hyvää kesää! :) t. Nuori nainen Vantaalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos blogikehuista, lämmittää aina mieltä :). Pinterestiä olen ahkerasti viime aikoina selannutkin ja ihania ideoita löytyy roppakaupalla. Hirveästi on sellaisia mitä haluan toteuttaakin, mutta moni on sellaisia että eka pitäisi keksiä mihin valmiin tuotoksen sitten tunkee :D. Osa taas on sellaisia, että tällä hetkellä ei ole aineksia tai resursseja niihin. Ideanpoikasia alkaa kuitenkin taas ilmestyä aivoihin, niistä lisää myöhemmin :). Kohta tosin koittaa töihinpaluukin, joten saa nähdä miten sitten ehtii käsitöitä tehdä!

   Poista